java

Tuesday, November 15, 2011

japanese sea foods イカ

i want to live in EU or US ,but i might be not able to do any more, since the supermarkets in US don't sell the japanese food,natto and crisp fishes at the low prices. with age, beef is heavy for the weak stomach, fish and shellfish is healthy.
i got the calamari,inkfishes in supermarket,two pieces only $5 to price down half price,$2.5!! it was not written for sushi ; can be eaten by raw, but it was from Osaka fisher market directly,then i ate a half by raw and cooked squid ink spaghetti with olive oil and garlic, for hidden tast,dropping a few thailand enam pla, wring a lemon, its very delicious.



http://www.pref.kagawa.jp/suisan/html/suisan/osakana/05ika/ika1.htm

http://blogs.yahoo.co.jp/smilestreet/11460399.html


the best season for Surume-ika;Todarodesu pacificus steenstrup is summer-autumn, Yari-ika;loligo is winter-spring, Aori-ika ;Sepioteuthis lessoniana is summer-early autumn, Kou-ika ;Cuttlefish is winter-autumn, Kensaki-ika ;Photololigo edulis is summer season from spring.
its fresh clarity if the pattern is clear. just landed can be visceral transparently.
Freshness don't have transparency no longer, changing  from brown to creamy white.

How to recognize fresh squid ☆
 dark brown leather is more fresh. Some are rounded and elastic body



スルメイカは夏~秋、ヤリイカは冬~春、アオリイカは初夏~初秋、コウイカは秋~冬、ケンサキイカは春~夏が旬。
体の模様がはっきりしていて透明感があるものが新鮮。水揚げされたばかりのものは透き通って内臓が見える。
鮮度が落ちるほど透明感がなくなり、茶褐色から乳白色へ変わっていく。

新鮮なイカの見分け方☆ 1.皮が濃い茶色の方が新鮮 2.身に丸みと弾力があるもの


Come distinguere seppie calamari e totani



新鮮でおいしいイカを選びかたは、黒いのは今日取れたての新鮮なイカです。
身は硬くこりこりしていて、刺身や塩辛を作るのに向きます。
当店ではこれで塩辛を作っています。

2~3日経つと全体的に白っぽくなります。
身はやわらかく焼き物や煮物に向きます。

この後赤茶色に変色してくるんですが、そうなったらもう買ってはいけません。鮮度が落ちていておいしくないです。

おとこの料理 いかの塩辛パスタ編

侵略!?イカ娘OP ふわふわ時間(イカ娘ver)
ika musume. "invasion!! Squid daughter"  Fille du calmar. Tintenfischtochter Figlia di calamaro. Hija del calamar. Filha de lula. Дочь кальмара.


http://dt125kazuo.blog22.fc2.com/blog-entry-1041.html
how to cook a squid.

http://sahiyuna.net/niberinia.html
Nybelinia surmenicola ニベリニア

http://www.geocities.jp/turibaka123/bikkuri/kiseicyuu/kiseicyuu.htm
Anisakis アニサキス

http://ikayaki07.seesaa.net/category/8217349-1.html

このアニサキスが人間の胃まで到達すると、食後数時間のうちに始まる腹痛と嘔吐が始まります。下痢はしないそうです。
アニサキスが人間の胃壁や腸壁を食い破ろうとするために激痛が生じるそうです。
気をつけたいですね。
なお、アニサキス感染の初期段階での一般的な処理は、開腹手術あるいは胃カメラで腹の中のアニサキス見つけて取り除く方法がとられます。

When this Anisakis reaches the humans stomach, begin having abdominal pain and vomiting begin within a few hours after a meal. not Diarrhea likely.
it is likely to cause severe pain since Anisakis breaks eating the stomach lining and intestinal wall of humans.
be careful.
In addition, the general process in the early stage of infection of Anisakis, to find how to get rid of anisakias from stomach with the camera or abdominal surgery.

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